Om oss

En bra beskrivning av nutida klezmer är den här: ”Den har folkmusikens mystik, rockens kraft, jazzens improvisationer, cirkusmusikens glädje och clownens tårar.”

Karlsons andra fot vilar i den svenska folkmusiken. Tillsammans väver vi ihop det svenska och det judiska, ibland som ett experiment, ibland helt traditionellt.

Vi samarbetar med dansinstruktörer för att kunna erbjuda ”Dans till klezmer”. Dansen dansas oftast i ring med enkla steg. Det är förvånande hur snabbt man kan lära sig att dansa till en hora eller bulgar. Bra för både vuxna och barn. Utmärkt för Kick-Off, företagsfester m.m. där alla får pröva något nytt tillsammans i den vanliga gruppen.

I ”vardagsrummet” passar vi utmärkt eftersom vi kan spela utan förstärkning.

Carin Blom, spelar dragspel. Musiker och kompositör inom områden som teater, cirkus dans, radio, film. Förutom dragspel spelar Carin flöjt, glassharp och metalwaste.

Helena Norin Odelberg spelar fiol och är ”den svenska folkmusikern” i gruppen. Började som 9-åring att spela fiol. Helena sjunger visor från Hälsningland efter sin mormor, Agnes Gårder. Heltidsstudier i musik 1977-1979 vid Kapellsbergs musikskola i Härnösand. Utbildad vid Stocksholms musikhögskola 1979-1983.

Mia Noring spelar klarinett och har sin bakgrund i ”klassisk musik”. Är körsångare i Nicolai Kammarkör. Utbildad vid Vadstena folkhögskolas musiklinje och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Svante Drake har en egen hemsida som man gärna får besöka för mer information om honom.

Fredric Thurfjell spelar baryton- och kontrabas-saxofon. Skådespelare och musiker inom teater. Spelar klassisk musik i Bassaxofonkvartetten och har setts på Hovra Folkmusikstämma de senaste åren. Har annars ett förflutet inom progg och punkrock i Luleå.